Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi

Lucas de Boer ging enthousiast de mat op. Een tikje onwennig vandaag, maar met goede moed. Zijn tegenstanders bleken echter meer ervaren. Hij gaf goed weerstand maar wist in geen van zijn partijtjes de overhand te krijgen. Hij verdiende 10 punten. Melle Tuinman was goed in vorm. Hij maakt twee mooie ippons met een worp en beslechtte een wedstrijd met een krachtige houdgreep. Een tegenstander bleek te sterk en Melle ging naar huis met 40 punten.
Roald Schepers had een beetje pech. Hij won twee wedstrijden op overtuigende wijze. Tegen Melle scoorde hij een mooie wazari, maar verloor uiteindelijk met een ippon. Tegen de sterkste tegenstander van de poule liep Roald een beetje ongelukkig tegen een overname op. Hij ging naar huis met 30 punten. Nino Alvarez was lekker op dreef. Zijn tegenstanders boden nauwelijks weerstand tegen zijn geweld wat hij vanaf de eerste seconde in iedere wedstrijd liet zien. Hij won dan ook al zijn partijen.
Na zijn eerste partij te hebben verloren besloot Ruben de Boer zijn overige wedstrijden, na slechts enkele seconden op de mat te hebben gestaan, met een ippon te winnen. Dit tot enige teleurstelling van hem zelf, daar de wedstrijden dan erg kort waren. Hij behaalde zijn eerste oorkonde van 50 punten.
Diemo Donkers was erg sterk en besliste al zijn wedstrijden met een ippon, wat hem een oorkonde van 100 punten opleverde. Nine Klazema wist op één wedstrijd na, haar tegenstanders met een ippon te verslaan door ze eerst te werpen en vervolgens in een stevige houdgreep te nemen. In de partij die ze verloor wist ze ook nog een wazari te scoren. Jeffrey Moers begon zijn eerste instaptoernooi sterk door na twee volle minuten de partij op beslissing te winnen. Daarna werden de andere wedstrijdjes echter door de iets meer ervaren tegenstanders gewonnen.
In de tweede poule lukte het Brighten Voogd niet om voet aan de grond te krijgen bij zijn tegenstanders. Dankzij zijn inzet werden de meeste partijen wel volledig uitgespeeld en kreeg hij zijn 100 punten oorkonde.
In de derde poule speelden Ivo Klazema, Femke Hooisma en Bram van Vliet nagenoeg een clubkampioenschap met slechts twee tegenstanders van andere verenigingen in hun poule. Ivo had het overwicht in de wedstrijden en wist al zijn wedstrijden te winnen met een paar mooie worpen en houdgrepen. Hij behaalde hiermee  zijn oorkonde van 150 punten. Femke Hooisma had moeite met haar tegenstanders maar wist toch twee wedstrijden te winnen door niet op te geven en te blijven aanvallen.
Na zijn eerste partij te hebben verloren begon Arthur Schoenmakers weer geconcentreerd te judoën en won daarmee de rest van zijn partijen. Ook Luc Nederpel liet weer mooi judo zien en won daarmee door zijn inzet. Één wedstrijd met een ippon en de andere met een yuko. Ook Bram van Vliet wist een partij met een prachtige ippon te winnen.
De coaches