Judo Ryu Rijkse

Internationaal judotoernooi in Venray

Esmé Scherrenberg en Joris Hoedeman kampioen

De 13-jarige Esmé Scherrenberg kwam in plaats van supervroeg nu eens later op de dag in actie. Na eerst nog een training afgewerkt te hebben op de club, hoefde ze pas om half 6 in actie op het grote internationale toernooi van Venray. In de eerste partij tegen een voor Esmé onbekend Nederlandse judoka won ze eenvoudig met een binnenwaartse haak (o-uchi-gari) gevolgd door een houdgreep.

Ook de tweede partij was tegen een Nederlandse en Esmé wint deze partij met een mooie lage schouderworp. De partij wordt weer netjes afgerond met een houdgreep. De derde partij was tegen een pittige Belgische judoka en beide judoka’s  kwamen niet tot scoren, dus gingen ze de golden score tijd in. Na een lange uitputtingsslag en nog altijd niet gescoord, geeft de scheidsrechter uiteindelijk een shido aan de Belgische en dus is de winst voor Esmé. De volgende ronde was de finale  tegen een pittige Nederlandse judoka en hier werd goed geknokt voor de eerste plaats.

 

Esmé kwam echter op een waza-ari voorsprong door een schouderworp. Uiteindelijk weet Esmé ippon door weer  een mooie o-uchi-gari waardoor de tegenstandster vol op haar rug gaat. Na een bijzonder mooi judoseizoen sluit Esmé af met een verdiende 1e plaats.

Ook stagiaire Joris Hoedeman komt in actie in de warme sporthal van Venray. Hij weet eveneens beslag te leggen op de titel na een mooi judoseizoen als eerstejaars in de leeftijdsklasse tot 21 jaar. Voor alle jonge judoka’s die za. 10 juni op de grond geoefend hebben met het doorrollen van een schouderworp: In bijgevoegd filmpje is te zien waar dit toe leidt! (Joris heeft het goed afgekeken van jullie J)