Judo Ryu Rijkse

Internationale Soeverein Cup in Lommel op 12 en 13 april 2014

1e plaats: Hidde Tuinman
Op zaterdag 12 april doet Hidde Tuinman via Top Judo Utrecht mee aan de Soeverein Cup in het Belgische Lommel. Na twee klinkende overwinningen staat hij in de finale. Ook hier is hij weer oppermachtig en bereikt met overtuiging de eerste plaats op zijn eerste internationale toernooi.
In tegenstelling tot zaterdag, is het op zondag door het enorme aantal deelnemers een chaotische dag met zeer lange wachttijden.
Matthijs van der Poel was tezamen met 3 andere judoka’s van TJU vertegenwoordigd in een grote poule van 32 deelnemers in de -46kg voor heren onder 15 jaar. Hij begon sterk overtuigend en veelvuldig zijn uchi mata’s in stelling te brengen. Deze lukten prima na wat balansverstoring en leverden hem in zijn eerste twee partijen de overwinning, al kreeg hij het niet cadeau. Vooral in zijn tweede wedstrijd leverden de grondgevechten benauwde momenten op, maar een golden score met uchi mata betekende winst. In zijn derde partij kwam hij een ijzersterke tegenstander uit Groot Brittannië tegen. Matthijs gaf hem prima partij maar op de beslissende momenten was deze net wat doortastender. Doordat de Brit net niet de finale haalde betekende dit verlies dus ook direct uitschakeling vanwege het Braziliaanse systeem.
Jaimy Stevens bleek bij de weging net wat te zwaar voor de -42kg en moest dus ook aan de bak in de -46kg klasse. Daar bleek in zijn eerste wedstrijd niks van want binnen 8 seconden wierp hij zijn tegenstander vol ippon met een spetterende morote seoi nage. Zijn tweede tegenstander was erg sterk en dit betekende ondanks dapper verzet verlies. Ook deze tegenstander haalde de finale niet dus een herkansing zat er niet in.
In de klasse tot 55kg begon Arne Steemers sterk met een mooie ippon d.m.v. een beenworp. In de volgende ronde was zijn tegenstander en maatje te groot, wat uitschakeling voor het toernooi betekende.