Judo Ryu Rijkse

Jan de Leeuw toernooi

Vanmorgen rond 11 uur hebben de pupillen van Judo Ryu Rijkse zich gemeld in sporthal Parijsch te Culemborg. Melanie van Hattem, Demi van Dam, Diemas van der Horst, Misha Ruijgrok, Mathijs van de Poel en Joep van Klaveren waren door Irma geselecteerd voor het pupillenteam.
Ieder was gekozen op z’n eigen gewicht en kwaliteiten. Misha heeft zelfs een Scouting-event afgezegd om ons team compleet te maken in de -38 klasse. (Top). Tijdens de weging bleek dat iedereen op gewicht was en dat zelfs Joep kon meedraaien in de – 38 klasse en dus als back-up kan fungeren voor Mischa…
Nadat de indelingen gemaakt waren mochten we gaan starten op mat 3. Het team was ingedeeld in poule 1 en moesten gaan strijden tegen:
Groot Houten – Bushi Arnhem – Bundoki 2 – Anton Geesink en team van Doorn.
Na een stevige peptalk mochten we gaan beginnen tegen het team van Groot Houten. Omdat Misha nog aan het genieten was van z’n late ontbijt hebben we Joep opgesteld. Melanie wist de eerste partij, door goed en aanvallend judo met een vol punt te winnen. Demi en Diemas kregen behoorlijk weerstand en hebben geen punten kunnen behalen. Joep inzetten bleek een goede zet. Binnen enkele seconden wist hij zijn partij met een vol punt te winnen. Stand 2-2 en nog kans op een overwinning. Helaas moest Mathijs zijn meerdere erkennen en verloor zijn partij met een yuko. Eindstand 3-2 verloren
De tweede partij moest er gestreden worden tegen de pupillen van Bushi Arnhem.
Melanie heeft mooi judo laten zien. Helaas geen punten. Na scheidsrechterbeslising kreeg Melanie nadeel en werd de partij verloren. Ook Demi heeft zich kranig geweerd en heeft meerdere keren de aanval gekozen maar wederom geen punten kunnen maken. Deze keer besloot de scheidsrechter
het punt aan Demi te geven. Diemas, Misha en Mathijs zijn alle drie met een verlies van de mat gekomen en is de overall partij verloren met 4-1.
Na twee verloren partijen hebben we onze doelen bij moeten stellen…. Afgesproken dat we voor inzet en goed judo zouden gaan en dat winnen naar de 2e prio zou verplaatsen. (natuurlijk willen we WEL winnen)
Voor onze derde partij moesten we tegen Budoki 2 strijden. Na nog een korte peptalk mochten we van start ennnn wat voor start….. Melanie schakelde haar opponent uit en wist met een vol punt te winnen. Ook Demi bleek niet onder de indruk van haar tegenstander (een kopgrotere kerel) en wist te winnen met een vol punt. Na Diemas een paar goede tips mee te hebben gegeven mocht ook hij de mat op. Na een kort gevecht kreeg Diemas zijn tegenstander in positie en wist hem met een mooie worp op z’n rug te krijgen. Goed geluisterd Diemas !!!!
Ook Misha heeft extra peper gekregen. Na een kort onderhoud met de coach en een duidelijke opdracht op zak kan Misha de mat op…. Goed staan blijven, Openen en je benen goed gebruiken ENNNN jawel vol punt voor Misha. Natuurlijk kon Mathijs niet achterblijven. Gelukkig bleef Mathijs cool en wist zijn partij mooi en clean af te sluiten met een vol punt…. Eindstand 5-0 gewonnen.
Partij 4 moest er gestreden worden tegen de pupillen van het “Thuisteam” Anton Geesink.
Melanie bleek nog in de juiste flow te zitten en wist dit gevecht met een vol punt te winnen…. Demi had het in haar partij erg moeilijk en zwaar. Wederom moest zij strijden tegen een grotere jongen. Door hard vechten wist ze nog een yuko te maken en ging het gevecht mooi gelijk op. Helaas wist haar tegenstander 2 yuko’s te maken en heeft Demi haar 4e partij verloren. Diemas hoefde geen uitleg meer en kende zijn taak…. Knokken en maximale inzet tonen… Deze opdracht heeft hij goed uitgevoerd en heeft zijn partij met een zeer mooie Ippon gewonnen.
Joep is een persoon die eigenlijk geen taak of opdracht nodig heeft. Hij heeft altijd de drive om te winnen en zo ook deze keer. Zijn tegenstander werd binnen een minuut op z’n rug geworpen. Ook Mathijs heeft gedaan waarvoor hij geselecteerd was. Knokken, vechten en winnen…Eindstand 4-1 gewonnen.
Als laatste moest er aangetreden worden tegen team “vanDoorn”
Team van Doorn bleek last te hebben gehad van blessures en afzeggingen en betrad de mat met 3 strijders en stonden we, zonder veel moeite voor met 2- 0. Natuurlijk moesten de andere partijen wel even gewonnen worden. Gelukkig bleek het JRR-pupillenteam de juiste instelling te bezitten en is deze partij met 5-0 gewonnen.
In het zicht van de kruisfinales bleken we net te weinig punten te hebben behaald en zijn we uitgeschakeld voor de rest van het toernooi. Ondanks deze kleine tegenslag hebben we mooi judo laten zien. Gemotiveerd Judo met inzet en doorzettingsvermogen.
[nggallery id=41]