Judo Ryu Rijkse

Joris Hoedeman junioren Kampioen van Nederland

Op zaterdag 2 maart heeft de 19-jarige Joris Hoedeman de kampioenstitel veroverd bij de junioren NK (tot 21jaar) in de gewichtsklasse tot 81kg. Jaimy Stevens, Esmé Scherrenberg, Harvey Hiralal en ondergetekende van onze club waren afgereisd naar de topsporthal van Almere om samen met vele familieleden en vrienden Joris aan te moedigen.

Joris is lid van vereniging Kenamju uit Haarlem, maar oud-judoka en oud-stagiaire van Judo Ryu Rijkse. We zijn bijzonder trots dat een judoka die als 4-jarige bij ons gestart is (opnieuw) het nationale podium heeft weten te bereiken en de titel wist te veroveren.

In de vroege ochtend startte Joris met 3 mooie overwinningen. Zijn favoriete schouderworp wilde niet echt lukken maar hij put uit voldoende technische vaardigheid om te scoren met een reverse techniek, een beenworp, een tilllende worp en zijn oude favoriete techniek de ‘tani-otoshi ‘ (offerworp). Vanaf de kwart finale maakte Joris het steeds bijzonder spannend. Ieder partij kwam hij op achterstand, maar wist alsnog overtuigend de winst binnen te slepen. In een veld van 40 deelnemers pakt hij na 6 overwinningen dan ook heel knap en verdiend de titel.

We wensen Joris succes bij de komende internationale evenementen in het buitenland en hopen dat hij onze jeugdige judoka’s inspireert om hun (judo)dromen achterna te jagen.

Irma