Judo Ryu Rijkse

Judo Ryu Rijkse ontvangt het Keurmerk van Judo Bond Nederland

Afgelopen woensdag, 20 november, heeft Judo Ryu Rijkse het JBN Keurmerk ontvangen van Judo Bond Nederland. Onder toeziend oog van ouders en andere belangstellenden werd  in sporthal de Poortdijk het JBN keurmerk bordje overhandigd door Edwin Korenberg van Judo Bond Nederland aan onze voorzitter, Egbert Hooijsma.

Het keurmerk is een bewijs van de kwaliteit en veiligheid die al meer dan 20 jaar door Judo Ryu Rijkse geboden word tijdens haar judolessen.

Om in aanmerking te komen voor het JBN keurmerk moet aan een aantal strenge eisen worden voldaan. Zo moet de vereniging o.a. een actueel beleidsplan met toekomstvisie hebben en verschillende protocollen (b.v. tegen pesten, tegen seksuele intimidatie en in geval van calamiteiten) kunnen overleggen. Ook de kwaliteit van de dojo-ruimte werd aan de hand van foto’s beoordeeld, evenals de lesbevoegdheid van de judoleraren. Alles is keurig op orde en daarmee werd direct bij de eerste indiening het Keurmerk toegekend.

Van de 650 verenigingen aangesloten bij Judo Bond Nederland hebben slechts 55 verenigingen dit keurmerk in bezit. Een geweldige prestatie derhalve!