Judo Ryu Rijkse

Judo Ryu Rijkse op de Sportfair IJsselstein

Na een zaterdag met somber en regenachtig weer werden we zondag 15 september verrast door een stralende zon. Gelukkig ook maar want hoe kun je in de regen judodemonstraties geven op een mat die niet overdekt is. Het was een hele puzzel (J) voor onze bestuursleden, maar ruim voor aanvang lag de mat op een stuk folie en was de stand leuk ingericht.
Na een openingswoord van iemand van Sportfair, de wethouder en Floris Jan Bovenlander mochten ook de verenigingen kort het woord doen. Namens onze jeugd betrad Jayden Hogeveen het podium. Vervolgens waren er  vooral dansdemonstraties op het podium en gingen wij met een roulerende groep judoka’s de mat op. De 13-jarige Joep van Klaveren was zelfs bij alle demonstratielessen aanwezig.
De belangstelling rondom de mat was groot en al snel stonden diverse kinderen op de mat om te ervaren wat judo inhoud. Sommigen kwamen zelfs terug om nog een keer mee te doen. Het bijna voltallige bestuur stond de gehele dag klaar voor alle vragen en deelde flyers uit aan belangstellenden. We verwachten dan ook wat nieuwe leden tegemoet te kunnen zien.
We kijken terug op een goede organisatie van Sportfair (met dank aan onze bestuursleden) en vooral een geslaagde, sfeervolle dag.
[nggallery id=91]