Judo Ryu Rijkse

Judokamp 2024

Op vrijdagavond 7 juni waren de oudste judoka’s en vrijwilligers van judo Ryu Rijkse uitgenodigd op het bosterrein, om onder leiding van een spelmaster met muziek, gezegdes, TV herinneringen en vele andere quiz onderdelen een leuke avond te beleven. Nadat de fanatieke teams veel ‘euro’biljetten hadden verdiend, gooide het rad van (on)fortuin de eindstand volledig op haar kop.

Na afloop was er een drankje en een hapje, waarna een aantal mensen huiswaarts keerden en de kamp(bege)leiders en oudste judoka’s hun bed opzochten om de volgende dag (een soort van) fit in de startblokken te stappen.

Met het thema Olympische Spelen ging op zaterdag 8 juni het jaarlijkse judokamp ook voor de jongere judoka’s van start. Na een ‘fitheidstest” werden de ‘Olympiërs’ van Judo Ryu Rijkse toegelaten tot het terrein en kon het Olympisch vuur ontstoken worden. Ook de teamvlaggen mochten niet ontbreken, dus werd daar op zaterdagochtend hard aan gewerkt.

Het gehele weekend waren er spelen, waar de teams punten konden verzamelen. Er is sportief gestreden en vooral veel plezier gemaakt. Op zaterdag avond was er even een flinke regenbui, maar al gauw kon iedereen weer naar buiten en op pad om de code van kluizen te kraken.

Na wat opdrachten in het bos, konden de jongsten moegespeeld naar bed. Voor de oudsten ging het nog even door met het jachtseizoenspel, waarna een enkel uurtje geslapen werd in hun zelfgemaakte bivak.

Na intensieve spelen op de zandvlakte en een afsluitend touwtrekspel was er nog een lunch en natuurlijk de bekendmaking van de teamuitslagen. Onder toeziend oog van de ouders werd onder leiding van Thijs nog een clublied gezongen en toen was het gezellige weekend alweer voorbij.

Met grote dank en complimenten voor de goed organisatie aan de kampcommissieleden

Maartje van Bracht, Mark Kieft, Henrico Langerak, Jaimy Stevens, Arthur Schoenmakers, Esmé Scherrenberg en Liseth de Boer.