Judo Ryu Rijkse

Judoweekend 9 en 10 november met het 13e IJsselsteins judotoernooi en wedstrijden in Den Haag

Ons eigen IJsselsteinse judotoernooi op 10 november in sporthal de IJsselhal, is bezocht door 350 judoka’s van 36 verschillende verenigingen uit de verre omstreken. Met een team van zo’n 40 vrijwilligers is onder leiding van Ben Meijer een uitstekende organisatie neergezet. Alles verliep zoals gepland en strak op tijd. Hierdoor waren wij zelfs een half uur eerder klaar dan verwacht. Zonder serieuze blessures kan het evenement in zijn totaliteit als zeer geslaagd worden beschouwd.
Ook voor onze eigen judoka’s was het toernooi, dat een redelijk hoog niveau heeft met veelal categorieën met 8-12 judoka’s, een succes. Eerste plaatsen waren er voor Matthijs van der Poel, Jaimy Stevens en Hidde Tuinman. Met mooie worpen en een goede inzet werden zij de onbetwiste kampioen. Max van Burgel, Esme Scherrenberg, Tessa Steemers en Thimon van Gestel konden in de finale de winst niet naar zich toe trekken, maar pakten een zeer verdienstelijke 2e plaats. Derde plaatsen waren er voor Joep van Klaveren, Adyen de Souza, Bonno Verschuure, Rowen Soetowidjojo en Arthur Schoenmakers. Een heel mooi resultaat na een vaak fikse en uitputtende strijd.
Een dag eerder waren Adyen de Souza en Jaimy Stevens al aan het werk op het Residentietoernooi in Den Haag. Een groot internationaal evenement waar een forse bezetting was. Jaimy kwam de eerste ronde heel knap door. Adyen wist tot de strijd om brons door te dringen in een poule met zo’n 50 deelnemers. Helaas verloor hij deze partij. Onterecht werd later erkend, maar een correctie was niet mogelijk. Met een vijfde plaats kan Adyen echter trots zijn op zijn prestatie in Den Haag.
Op de dag van het Ijsselsteins toernooi was ook Yentel Rison afgereisd naar Den Haag. Zij wist met spetterende ippons, waaronder haar legendarische beenveeg, de halve finale te bereiken. Hier trof zij een teamgenoot van Top Judo Utrecht waar ze nu nog te voorzichtig tegen vecht en dus verloor. Een mooie derde plaats was het eindresultaat.