Judo Ryu Rijkse

Open Flevolandse Kampioenschappen 18 april 2015 en Berlicum 19 april 2015

Open Flevolandse Kampioenschappen 18 april 2015 en Berlicum 19 april 2015
Op het OFK 2015 in Lelystad op 18 april 2015 begint Mathilde Poos in een poule met zeer ervaren tegenstandsters. Mathilde gaat met grote sportiviteit deze uitdaging aan en gaat aan de slag met haar pakking, balans en verdedigingen. Hiermee is ze een hele mooie ervaring rijker en heeft ze voor zich zelf weer verder gewerkt aan haar ontwikkeling als judoka! Dat dit niet in overwinningen resulteert is jammer maar niet het belangrijkste! Super inzet, super houding en een mooie ervaring rijker! Top!
Jeffrey Moers heeft tot nu toe met name instaptoernooien gedraaid en zet zijn eerste stappen in een judotoernooi zoals dat in Lelystad. Vol goede moed en gedreven stapt hij de mat op. Hij heeft twee tegenstanders, tegen elk van de twee draait hij twee wedstrijden. Door twee keer verlies (waarvan een nipt op scheidsrechterbeslissing) en twee keer winst verovert hij een mooie tweede plaats! Door zijn sportieve houding is hij ook goed er in geslaagd om te leren van alle partijen en dat ook direct in de praktijk te brengen! Goed gedaan Jeffrey, een verdiende tweede plaats voor jou!
Femke Hooijsma wint haar eerste drie wedstijden zeer overtuigend in haar poule. Een hele goede inzet, concentratie en degelijk judo zorgen voor solide overwinningen. Daarna volgen de kruisfinales. Femke kan in de eerste kruisfinale geen greep krijgen op een wel erg verdedigende judoka en loopt in dit jagen naar de overwinning tegen een yuko aan. Ze heeft te weinig tijd om het tij te keren en verliest deze vierde partij. In de 5e partij en strijd om de 3e plaats wint ze met een houdgreep en heeft daarmee uiteindelijke de derde plaats in de wacht gesleept! Goed gedaan Femke!
Rowen Soetowidjojo is oppermachtig in zijn poule. Na een paar klinkende overwinningen staat hij in de finale. Hier komen hij en zijn tegenstander zonder score al snel op de grond. Een aanval van de ander onderschept Rowen met een goede reactie. Hij pakt een muurvaste houdgreep en met overtuiging de 1e plaats.
In de eerste middaggroep was Justin van Veen hard aan het werk, maar hij moet duidelijk nog ervaring opdoen. Onvoldoende controle brachten hem steeds in de problemen, maar hij kwam steeds beter in zijn spel. Met nog een paar gevaarlijke verwurgingen was hij zijn tegenstander bijna de baas, maar moest toch het veld ruimen.
Josefien Poos deed het goed. Ze was fel aan het strijden zonder de controle te verliezen. Een prachtige overname met achterwaartse offerworp en een snelle linkse ashi-guruma brachten haar een ronde verder. Hier kwam ze tot een mooie 3e plaats.
De 14-jarige Matthijs van der Poel eindigde de eerste ronden steeds met een houdgreep, soms bovenop en soms er in. Tegen een veel ervarener en zwaarder maatje van TJU liet Matthijs een uitstekende partij zien met kansen op een schouderworp en sankaku. In zijn laatste partij scoort hij met kinkai uchi-mata (huppen met zwaaibeen) een ippon. Hij bereikt daarmee een prima 3e plaats.
In de laatste ronde is Diemas van der Horst overduidelijk de beste judoka in zijn poule. Met snelle ippon-worpen weet hij al zijn partijen te winnen. Coaching was niet nodig, de klus was steeds snel geklaard. Met een grote glimlach kwam Diemas ieder partij de mat af.  Mooi werk en een uitstekende 1e plaats.
Arne Steemers werkte geconcentreerd is zijn laatste toernooi als wedstrijdjudoka. De eerste partij was snel in de pocket met een uchi-mata. Ook in de tweede stevende hij af op winst, maar werd verrast met een beenveeg. Na weer een duidelijke overwinning volgde een zware partij waar hij de waza-ari achterstand niet wist weg te werken. In de laatste partij tegen een trainingsmaatje van TJU komt Arne zwaar op achterstand. Hij weet echter te verrassen met zijn befaamde sankaku-techniek. Arne verlaat de partij met winst en het toernooi met een verdiende 3e plaats.
Ronin Prinssen ging zoals we gewend zijn van hem vol goede moed aan het werk. De eerste partij was spannend, maar verloor hij toch. Daarna kwam een mooie ippon-overwinning door met een heupworp en vervolgens houdgreep te scoren. In de volgende ronde ging Ronin goed in de aanval, wist niet tot scoren te komen, maar pakte uiteindelijk een mooie 3e plaats.
Een dag later was Yentel Rison aan het werk in Berlicum. Onder leiding van Top Judo Utrecht wist ze al haar partijen overtuigend te winnen. Na 3 mooie ippons mocht ze op het erepodium op het hoogste niveau gaan staan. Mooi resultaat voor de altijd hard werkende Yentel.
FullSizeRender (2)IMG_1294FullSizeRender (1)20150418_124221