Judo Ryu Rijkse

Ouder-kind judoles groot succes!

Met als doel eens te ervaren hoe het is om op de mat te staan in plaats van ernaast, is bij Judo Ryu Rijkse voor de eerste keer in haar geschiedenis een ouder-kind judoles georganiseerd. Plezier beleven met je eigen kind door middel van de judosport is vooral ook de kans om te stoeien onder veilige omstandigheden. Maar liefst 60 judoka’s met hun 60 ouders gingen de uitdaging aan; Een overweldigende deelname
De 120 deelnemers waren ondergebracht in 2 lesuren, om 10.15 en 12.15 uur.  Er werd gestart met een warming-up, door middel van tijgeren en de ebi bewegingsvorm. Deze laatste oefening is best een lastige, maar werd door de ouders heel goed uitgevoerd. Daarna valbreek oefeningen en toen was iedereen klaar om te starten met een werptechniek. Samen met het eigen kind was dit een mooie uitdaging, waarna ook een grondcontrole werd geoefend. Hiermee waren alle facetten van het judo aan bod gekomen en was er ruimte voor wat vrije gevecht vormen en ………… veel spel.
Van begin tot eind was er een brede glimlach bij de ouders en stralende gezichten bij de judoka’s die varieerden in de leeftijd van 5 tot 16 jaar. En dat judotalent ergens vandaan komt was ook vaak terug te zien in de acties van de ouders. Bij de oudste judoka’s werd de strijd volop aangegaan, wat voor enkele ouders betekende dat ze echt aan de bak moesten. Met verhitte gezichten, schaafplekken en spierpijn in het vooruitzicht, mochten tot slot de ouders onderling nog de strijd aangaan in tach-waza (staande) of ne-waza (grond). Voor sommigen een nieuwe dimensie, voor anderen een test op de stabiliteit van het huwelijk en soms een herinnering van vervlogen tijden. Een genot om naar te kijken.
Zonder blessures, met een geweldig sportieve inzet en veel lol werd de training afgesloten met de uitreiking van het “witte slip” diploma door de kinderen aan hun ouder.
(P.S. Voor iedereen die de judokriebels heeft (terug)gekregen is er judoles op woensdag van 20.00-21.00 uur)
[nggallery id=60]