Judo Ryu Rijkse

Residentie toernooi Den Haag 7 en 8 november 2015

Residentie toernooi in Den Haag
Op zaterdag 7 en zondag 8 november waren 6 deelnemers van Judo Ryu Rijkse in Den Haag aan de slag via Top Judo Utrecht.
In de vroege ochtend was de 12 jarige Esmé Scherrenberg aan de beurt. Zij wist met mooi judo 5 ronden door te komen. Ze won 3 partijen wat goed is op een dergelijk zwaar toernooi. Uiteindelijk verloor ze om de 3e plaats maar hiermee kon Esmé tevreden naar huis.
Matthijs van der Poel was in de middag aan de beurt evenals Rowen Soetowidjojo. Matthijs heeft goed gejudood, maar kon in het sterk bezette toernooi niet tot een winstpartij komen. Rowen heeft zijn eerste partij gewonnen. De partij daarna verloor hij.  Hierdoor kwam Rowen in de verliezersronde. Helaas wist Rowen hier niet te winnen.
Yentel Rison trad in de avonduren aan. In haar subpoule verloor ze 1 partij, maar won twee belangrijke wedstrijden tegen geduchte concurrenten. In de kruisfinale wist ze de nummer 1 van de andere subpoule te verslaan. En ook in de finale was de 17-jarige Yentel de sterkste. Kampioen in de leeftijdscategorie tot 21 jaar, een mooie prestatie.
Voor deelnemers in de leeftijdscategorie -17 jaar (geboren in 1999, 2000, 2001) geldt dit toernooi als één van de JBN-meetmomenten / selectie criteria voor deelname aan het internationale traject -18 jaar in 2016. Zij kwamen allemaal op zondag aan de beurt.
Zowel Diemas van der Horst als Jaimy Stevens kwamen uit in de klasse -55 kg, een grote poule met 37 judoka’s uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Rusland. Voor onze jongens was het de eerste keer dat ze wedstrijden met armklemmen aangingen.
Jaimy kwam in de eerste wedstrijd na een heftig grondgevecht in een armklem terecht waardoor hij in de verliezersronde terechtkwam. Vervelend was dat de armklem voor een blessure zorgde waardoor hij bij de EHBO behandeld moest worden. Hierna moest hij zijn judo aanpassen, maar dat leidde in de eerstvolgende partij tot een spectaculaire uchi-mata die direct ipponwinst betekende. De volgende partij besliste hij na twee waza-ari’s die ippon opleverden. De partij erna ging gelijk op, maar in de laatste 8 seconden van de 4 minuten kreeg hij een yuko score tegen die dus uitschakeling betekende. Mooi resultaat voor Jaimy als eerstejaars.
Diemas kreeg in zijn eerste wedstrijd tegen een sterke tegenstander al vrij snel een ippon tegen. In zijn tweede wedstrijd in de verliezersronde beet hij fel van zich af maar het was niet genoeg om verlies te voorkomen.
Een mooie voorproefje wat onze judoka’s volgend jaar staat te wachten.
IMG_20151108_142440 Yentel Rison 1e