Judo Ryu Rijkse

Esmé Scherrenberg 1e plaats Residentietoernooi in Den Haag

Esmé Scherrenberg pakt de 1e plaats op het Residentietoernooi in Den Haag.

De bijna 16-jarige Esmé gaat als laatstejaars -18 jaar judoka dit judoseizoen een belangrijk traject in. De IJsselsteinse judoka van Judo Ryu Rijkse traint al geruime tijd bij Top Judo Utrecht, het Regionaal Trainingscentrum in Leusden (sinds kort ook in Hoogvliet) en bij de nationale selectie in Papendal.

Esmé hoopt dit jaar geselecteerd te worden voor een Europees wedstrijdtraject. Ze zit met diverse overwinningen op haar concurrenten al goed op schema maar het Residentie (Adidas) toernooi in Den Haag is het eerste officiële meetmoment van dit seizoen. Een belangrijke krachtmeting dus voor onze sportieve clubgenoot.

Op zaterdag kon er al gewogen worden en ondanks het feit dat dit een dubbele rit naar Den Haag betekende, kon Esmé de zondag hierdoor starten met een relaxte brunch. Om half 1 ging ze met haar ouders op weg naar Den Haag en daar stond een pittige poule van 17 judoka’s te wachten.

Esmé wint haar eerste partij vrij eenvoudig met een wazari en vervolgens een ippon-score. De tweede partij was tegen een judoka die Esmé al goed kent van de training op Papendal, maar de overwinning werd eenvoudig binnengehaald met een o-soto-gari. Ook in de halve finale -tegen een voor  Esmé onbekende judoka- werd soepel gewonnen met een houdgreep. Hiermee kwomt Esmé overtuigend in de finale waar ze het op moest nemen tegen een goede judoka, die eveneens aast op deelname aan het Europese Traject. Onze clubgenoot weet haar tegenstandster echter met een armklem heel knap tot overgave te dwingen, wat Esmé de 1e plaats en belangrijke punten oplevert voor kwalificatie.

Op naar het tweede meetmoment op 14 december!