Judo Ryu Rijkse

Succesvol eerste randori-toernooi bij Judo Ryu Rijkse in de Poortdijk

Na een afgelasting vanwege de slechte weersomstandigheden op 7 januari, is op 14 januari alsnog het eerste randori-toernooi van judo Ryu Rijkse gehouden voor de allerjongsten (5 tot 10-jarigen)van de club.

Om ca. half tien ging na wat uitleg en de huldiging van de 18-jarige Yentel Rison, vanwege het behalen van haar zwarte band (1e dan), de eerste ronde van start.

Het randori-toernooi is een nieuw concept welke we afgekeken hebben van de regio Zuid-Holland en werd georganiseerd in plaats van het jaarlijkse tuimeltoernooi. Een randori is een vrije oefenvorm waarbij zo ‘goed mogelijk judo ‘ en ‘leren’ voorop staan. Dit betekent dat de judoka’s binnen een vastgestelde tijd, proberen zo veel mogelijk judotechnieken te maken. Er komt geen scheidsrechter aan te pas; De judoka’s maken -onder toezicht van een begeleider- zelf uit, wie aan het eind van de speeltijd de meeste scores had. Nadat alle judoka’s 4 of 5 partijen hadden gedaan, werden er medailles uitgedeeld in 3 categorieën.

Geëindigd in de 1e categorie:

Jayden Hogeveen, Laura Cosentino, Floortje van Burgel, Aiden Schonis, Cas Oostrom, Esra de Boer, Timo Swart, Sara Ferrier, Jasmijn Kuijf, Salomon Brouwers, Rick Moeljordirjo en Mick Blok.

Geëindigd in de 2e categorie:

Samantha Albers Spiering, Zoey van Ieperen, Sven van Hal, Sem de Mooij, Lara Kempees, Finn Anastasakis, Kira de Cock, Francesca Rietveld, Romar Da Costa Gomez, Roan Klazema, Julian Marx, Wytze Kampen, Noah van Liefoort, Martin Mihaylov

Geëindigd in de 3e categorie:

Teun van Echtelt, Karsten Klaverstijn, isis Hogeveen, Huub Kesselaar, Jennifer Albers Spiering, Silas Miedema, Layla van Doorn, Isabella Rietveld, Jurre van de Haselkamp, Thijs Swart, Zoe Kamphuis, Mick Hoenselaar, Tymo van den Ende, Stef van Breukelen

Er is sportief en goed gejudood door de jonge judoka’s en met een mooie medaille ging iedereen na om ca.11 uur tevreden weer naar huis.

Team Judo Ryu Rijkse