Judo Ryu Rijkse

Succesvol randori toernooi in Culemborg 13 oktober 2018

Voor de 4e keer werd in onze regio het randori toernooi-concept uitgevoerd. Deze keer in een kleine sportzaal bij de tennisvereniging in Culemborg. In 3 tijdsblokken werden een groot aantal partijen gemaakt door zo’n 75 judoka’s. Doordat er ook geen weging plaatsvindt en iedere partij met de volle tijdsduur gespeeld wordt, konden alle deelnemers binnen 1 uur tijd minimaal 5 partijen draaien en daarna weer lekker de zon in. Er werd zeer sportief gestreden en de begeleider was er slechts voor toezicht op de mat aanwezig. Onze judoka’s hebben goed gewerkt en enkelen wisten zichzelf uit te dagen met een specifieke techniek of een extra partijtje. Iedereen ging met een oorkonde van het 700-jarig bestaan van Culemborg trots naar huis.

In de eerste groep scoorde Maurits onder andere met een mooie o-soto-gari. Thijs deed dit met een speciale uitvoering door 2 benen tegelijk weg te maaien. Tyler wist zich na verlies goed te herpakken en maakt mooie worpen. Ivo heeft met nog maar weinig wedstrijdervaring sterke partijen neergezet. Romar heeft de smaak te pakken en pakte 5 keer overtuigend de winst.

In de tweede groep scorde Esra keer op keer heel knap met een uchi-mata (beenworp-uitvoering) wat een lastige techniek is. Layla bewijst een bikkel en doorzetter te zijn; in een zware poule bleef ze aan het werk en scoorde zelfs met een beenworp. Zoey is al aardig thuis op de mat en maakte in de strijd mooie ashi-guruma technieken. Isabella wist haar fanatisme goed om te zetten in sterke scores.

In de laatste groep liepen de leeftijden en gewichten wat verder uiteen. Niemand die zich er druk om maakte, er werd gewoon hard gestreden en vooral veel geleerd. Ruben moest zich inhouden met offerworpen en verwurgingen vanwege jongere judoka’s, maar scoorde met een scala aan worpen. Ook Thomas beschikt over een flink pakket judotechnieken en maakte mooie partijen. Jayden had een zware indeling bij oudere en iets zwaardere tegenstanders maar pakte de uitdaging uitstekend op. Francesca is sterk en wist in combinatie met mooie technieken haar punten te pakken. Christian weet al zijn partijen te winnen en schitterende met een schouderworp. Timo liet zien dat hij het spelletje snapt en scoorde diverse keren met een sturende armworp (uki-otoshi).

Met dank aan hulp van Justin van Veen en Marco Swart.

Vergaarde punten (5 punten voor winst, 3 bij gelijk en 2 bij verlies):

Tyler Chin a Foeng                                          20

Romar da Costa Gomez                               25

Thijs swart                                                         22

Ivo de Vos                                                         20

Maurits                                                               16

Esra de Boer                                                     17

Layla van Doorn                                               8

Zoey v. Ieperen                                               20

Isabella Rietveld                                              22

Ruben de Boer                                                23

Thomas Boskeljon                                          23

jayden Hoogeveen                                        11

Francesca Rietveld                                         22

Christian Shalkovsky                                      30

Timo Swart                                                        12

P.S. Deze punten worden verder niet geregistreerd. (Bij het instaptoernooi is dit wel het geval)