Judo Ryu Rijkse

Tijn Buijen van Weelderen Kampioen van Midden-Nederland

 

Na vorig jaar een kampioenstitel te in de leeftijdsklasse tot 10 jaar, is het Tijn Buijen van Weelderen dit jaar gelukt om opnieuw de titel te pakken, maar nu in de leeftijdsklasse tot 12 jaar. Waar hij vorig jaar samen met Jayden Hoogeveen van onze club vanuit een flink bezette gewichtsklasse doordrong tot de finale, was het deze keer na 3 partijen klaar in zijn klasse (tot 27kg). Een pittige tegenstander uit Utrecht leek aanvankelijk een score te gaan maken maar deed dit door om het hoofd te pakken, wat verboden is onder de 12 jaar. Na ingrijpen van de scheidsrechters kwam Tijn met sterke aanvallen, maar de jongens waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk weet Tijn toch een aantal keer te scoren en tot drie keer toe sterk af te ronden met een houdgreep. Blij met deze mooie titel stapte Tijn het podium af met een gouden medaille.

Sara Ferrier (9 jaar) kwam samen met Esra de Boer (8 jaar) uit in de klasse tot 28kg en onder 10 jaar. Esra toonde een goede inzet en mentaliteit maar kwam niet tot scoren. Sara stevende af op de kampioenstitel maar verslikte zich in de laatste tegenstandster. Door gelijkstand van 3 meisjes werden de punten bepalend voor de einduitslag. Dit resulteerde voor Sara in een prima 3e plaats.

Voor de 9-jarige Francesca Rietveld was het pech dat ze net wat te zwaar bleek bij de weging en hierdoor met haar 32,5 kg in de klasse tot 36kg terecht kwam. Hier trof ze een tegenstandster die flink zwaarder was en ook duidelijk meer ervaring had. Francesca kwam drie keer tegen haar uit en was zeker niet kansloos, maar kon net niet tot scoren komen. Vooral in haar laatste partij liet ze zien te willen leren, door de aanval te zoeken. Ze mocht na haar strijd het podium op de 2e plaats betreden.

Jayden Hoogeveen (9 jaar) was niet helemaal alert met zijn eerste partij. Na verlies herstelt hij echter met een overwinning door houdgreep. Wat onfortuinlijk treft hij daarna opnieuw zijn eerste tegenstander. Nu weet Jayden meer kansen te creëren en is er een spannende strijd. Helaas toch net niet in zijn voordeel, waardoor het kampioenschap voor Jayden hiermee eindigde.

Timo Swart kwam in een grote poule met vooral lange tegenstanders terecht. Zijn eerste tegenstander pakte hem al snel in een worp door om het hoofd te pakken. De score werd niet gehonoreerd maar Timo kwam niet lekker in zijn eigen spel. Na verlies lukte het ook in de 2e ronde niet om te scoren. Met nieuwe leerpunten dan maar weer op naar het volgende toernooi.

Voor de 10-jarige Ruben de Boer kwam het eindsignaal in zijn beide partijen net wat te vroeg. Hij was nog niet goed genoeg op dreef om te scoren en verloor beide partijen met een waza-ari. De 9-jarige gele bander Aidan Schonis heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring en kwam direct tegenover een groene bander te staan. Hij ging met open vizier de strijd aan, maar kwam al snel in een worp terecht. Ook in de herkansing kon Aidan nog niet domineren en was zijn toernooi met een goede portie ervaring ten einde.

Coaches Yentel en Irma