Judo Ryu Rijkse

Toernooi Groot Houten 12 maart 2023

Sinds lange tijd ook voor onze jongste judoka’s een echt toernooi met de gebruikelijke judoregels, waar dit voor sommigen een eerste echte wedstrijdervaring opleverde. Thomas Boskeljon en Ruben de Boer waren de gehele dag van de partij om onze judoka’s te begeleiden en te voorzien van aanwijzingen.

Akyas, Kai, Teun, Elif, Julian en Isabela mochten in de vroege ochtend als eersten aan de bak.

Teun heeft 3 wedstrijden gespeeld waarvan hij de laatste won. Ook met zijn verliespartijen behield hij het judoplezier en probeerde aan het werk te gaan met de aanwijzingen van de coaches. Hij bereikte een mooie 3e plaats.

Akyas heeft 4 wedstrijden gespeeld, waarvan 2 gewonnen en hij bereikte daar een podiumplek mee. Hij bleef bij elke wedstrijd heel hard zijn best doen, ook als het tegen zat. Een goede mentaliteit.

Kai zat in een hele lastige poule, met judoka’s met een groene band waar hij zich (te) druk over maakte. Met een flinke peptalk van de coach pakte hij de moed echter weer op en heeft zoals het hoort zijn partijtjes gedraaid.

Elif maakte mooie worpen en weet op die manier hetgeen op de club wordt geleerd al goed toe te passen. Het leverde Elif een prima eerste toernooi op.

Ook Julian liet zien al over een goede judotechniek te beschikken. Mooi judo van zijn zijde  met de complimenten van de coach.

Isabela was veel lichter dan haar tegenstanders en streed tegen veel grotere judoka’s. Ze liet zich echter niet van de wijs brengen, heeft sportief gejudood en uiteindelijk zelfs nog een overwinning behaald.

In de volgende groep was Esra aan de beurt. Ook zij had een moeilijke poule, maar luisterde goed naar de aanwijzingen van de coaches en heeft deze stukje bij beetje toegepast in haar wedstrijden.

Suze heeft goed doorgezet in haar partijen en bleef rustig, ook al lukte de worpen niet. Goede houding van Suze waar ze zeker verder mee komt.

Kian had het lastig omdat hij twee partijen achter elkaar om zijn nek werd gehangen wat verboden is.  De tegenstander kreeg hier wel straffen voor, maar Kian kwam hard op zijn hoofd en moest even naar de EHBO. Uiteindelijk ging hij toch vrolijk de mat weer af.

Als enige in de middaggroep kwam Ties voor de eerste keer uit in de categorie tot 15 jaar. Hij wist een paar goede verwurgingen aan te zetten, maar kon er net niet tot scoren mee komen. Mooi debuut van Ties in deze klasse.

Na een lange dag gingen judoka’s en de coaches Ruben en Thomas moe maar voldaan naar huis.