Judo Ryu Rijkse

Utrecht toernooi

Afgelopen weekend vond het Utrecht toernooi plaats. Judo Ryu Rijkse was met een flink aantal judoka’s goed vertegenwoordigd. Er werden veel spannende partijen afgewerkt met mooie resultaten.

Bjorn en Joep hebben beiden een goede prestatie neergezet tijdens het Utrecht Toernooi… Bjorn heeft met hard werk, 2 van de 4 partijen gewonnen. Tijdens een van deze partijen kwam Bjorn hard op de mat en
blesseerde hij een rib. Gelukkig herstelde hij snel en kon het toernooi met een winnende partij afsluiten. Een mooie 3e plaats voor Bjorn.

Joep begon het toernooi met een mooie winst. Door een mooie worp en een snelle houdgreep werd zijn tegenstander overklast. De tweede partij verliep minder…Joep moest tegen Valenino. Een bekende “judovriend” van Joep. Helaas werd deze partij verloren. Niet uit het lood geslagen heeft Joep zichzelf hervonden en het toernooi met een mooie 2e plaats afgesloten… Al met al een geslaagde dag voor judo ryu rijkse.

In groep 2 mochten de kinderen met geboortejaar 2001 aan de slag. Namens Judo Ryu Rijkse kwamen Julian Scheper, Mathijs van der Poel, Demi van Dam, Diemas van der Horst en Jaimy Stevens de mat op.
Julian Scheper begon stroef en verloor zijn eerste twee partijen. Hierna kwam hij wat beter in zijn element en kon de partijen richting zijn specialiteit forceren: de ne waza oftewel het grondgevecht. Dit leverde twee mooie overwinningen op en een derde plek.

 

Mathijs van der Poel had een prima toernooi. Drie klinkende overwinningen op rij met ippon brachten hem in een finlae tegen een tegenstander die ook drie keer met ippon had gewonnen. Helaas liet Mathijs zich verrassen en zijn tegenstander versloeg hem met Mathijs specialiteit de tani otoshi.

 

Demi van Dam, is een echte vechtersbazin. Dat liet ze in elke wedstrijd zien. Alle wedstrijden kon ze in haar voordeel beslissen met een logische en verdiende eerste plaats als beloning.

 

Diemas van der Horst begon niet 100% fit aan het toernooi, na een houdgreep had hij weer wat last van de nek. Gelukkig kon hij na een massage bij de EHBO zijn laatste wedstrijd alsnog winnen met een mooie derde plek als beloning.

 

Jaimy Stevens judoode uitstekend. Twee keer wat ongelukkig verlies op scheidsrechterbeslissing en twee keer winst op ippon betekende een mooie tweede plek.

Max had een pittige poule, maar wist uiteindelijk enkele partijen sterk te winnen en behaalde zo de derde plaats.

 

Melanie stond haar mannetje(s), op één na. Ze vocht sterk en wist zo een knappe tweede plaats te bemachtigen.

 

Hidde Tuinman had enkele zware partijen en wist er drie op ippon te te winnen. Hij werd tweede.

 

Jayden draaide een lekker toernooi. Na een paar lange en zware partijen wist hij de tweede plaats binnen te halen.
In dezelfde poule stond ook Lieve van Arkel lekker te draaien. Slechts twee judoka’s waren sterker waardoor zij uiteindelijk derde werd.

 

Milan Spallink deed goed zijn best en maakte plezier. Zo wist hij de bronzen medaille te veroveren binnen zijn groep.

 

Ook Robine van Arkel trotseerde een overmacht en judode stevig door. Ze behaalde de derde plaats.

 

Voor Bryant was dit zijn eerst echte toernooi en dat was nog even wennen. Hij heeft zich kranig geweerd, maar belandde niet in de prijzen

Foto’s:

Bekijk hier de reportage van Remco Tuinman

[nggallery id=32]