Judo Ryu Rijkse

Veel judo medailles in Odijk

Op zondag 24 maart werden in sporthal de Lindehof in Odijk regionale judowedstrijden gehouden. Met hier en daar een wat slechte indeling met gewichtsverschillen van wel 10kg (!), was het toch een leuk toernooi met veel wedstrijden voor iedere judoka. Judo Ryu Rijkse was met een delegatie van 17 judoka’s goed vertegenwoordigd. Maar liefst 10 judoka’s gingen met een medaille naar huis, waarvan 4 keer een eerste plaats.
In de ochtend was het Josefien Poos (10 jaar) die, te midden van alleen maar jongens, een uitstekende strijd leverde. Met 4 klinkende overwinningen op zak wist ze in 6 partijen dusdanig veel punten binnen te slepen, dat ze tweede werd. De bijna 10-jarige Rowen Soetowidjojo won al zijn partijen met de hoogste score, ippon. In de laatste partij maakte hij een prachtige tillende worp maar kwam ongelukkigerwijs in een houdgreep terecht, waardoor de partij toch nog werd verloren. Een mooie tweede plaats voor Rowen. Gido Steemers (11 jaar) kreeg geen enkele score tegen zich, maar verloor twee keer op beslissing van de scheidsrechter. Met drie prima winstpartijen behaalde Gido een knappe derde plaats. In dezelfde poule wist Damian Baljet (9 jaar) als een van de jongsten, net niet door te dringen tot de podiumplaatsen, maar won hij wel heel knap van een 10kg zwaardere judoka. De 10-jarige Robbe Stout judode veel beter dan 2 weken eerder in Houten. Met een goede inzet wist hij 2 partijen te winnen en werd vierde. Melanie van Hattem werkte goed, maar miste het judoritme waardoor er geen prijs inzat.
In de middaggroep was Claudia van den Berg met haar 11 jaar oppermachtig in haar poule. Met steeds weer een prima worp en houdgreepvervolg pakte ze de maximale score en de eerste plaats. De 12-jarige Matthijs van der Poel liet er geen twijfel over bestaan. Met maar liefst vijf ippon-overwinningen en diverse prachtige worpen pakte Matthijs de eerste plaats. Ook de bijna 15-jarige Arne Steemers was in zijn strijd gericht op winst. Met vooral goede grondtechnieken pakte hij het maximale aantal punten en dus een eerste prijs.
Zijn zus Tessa Steemers (13 jaar) deed het ook erg goed in een klasse waar sommigen 10kg zwaarder waren. In haar poule van 7 deelnemers, eindigden vier meisjes gelijk met evenveel gewonnen partijen. Dus gingen de punten en onderlinge partijen de einduitslag bepalen. Clubgenoot Demi van Dam viel ondanks prima judo met haar 37 punten net buiten de prijzen. Ze had een beetje pech dat ze een verliespartij had staan tegen een sterke tegenstandster die in de partij tegen Tessa uitviel vanwege ziekte. Hierdoor had iedereen een 10 punten overwinning staan behalve Demi. Tessa (40 punten) werd verassend eerste. De 12-jarige Adyen de Souza scoorde een aantal keer met zijn befaamde offerworp en werd met prima scores tweede in zijn poule. Ronin Prinssen (12 jaar) is nog wat onervaren in wedstrijdjudo maar verraste met mooie sankaku-aanvallen op de grond. Na verplaatst te zijn naar een andere poule werd Ronin tweede van de twee deelnemers. Ook de bijna 16-jarige Thimon van Gestel moet nog judo-uren gaan maken om aansluiting te vinden bij de wedstrijdequipe, maar hij deed het prima en werd derde.
Jaimy Stevens, Misha Ruijgrok en Vincent de Bruijn zaten samen in een poule met 7 deelnemers. Ze deden het alledrie erg goed en wisten diverse punten te scoren. Uiteindelijk kwamen ook hier vier deelnemers met 3 winstpartijen gelijk te staan. Een andere judoka met 30 punten ging met de derde prijs naar huis. Vincent viel met zijn 27 punten net buiten de prijzen maar kwam op een knappe vierde plaats door van de nummer 2 en 3 te winnen, gevolgd door Jaimy met 25 punten en Misha met 22 punten. Een hele spannende poule met een uitstekende strijd.
1e prijs:                         2e prijs:                        3e prijs:                     4e plaats:      
Claudia van den Berg         Josefien Poos               Gido Steemers             Robbe Stout
Matthijs van der Poel        Rowen Soetowidjojo      Thimon van Gestel       Damian Baljet
Tessa Steemers                Ronin Prinssen                                               Vincent de Bruijn
Arne Steemers                 Adyen de Souza                                              Demi van Dam
[nggallery id=77]