Judo Ryu Rijkse

Verslag DT -12 Ede zaterdag 11 oktober

Op 11 oktober vond in Ede het District Toernooi (jongens en meisjes -12 en -10) van de Judo Bond Nederland plaats. Judo Ryu Rijkse nam hier aan deel met 6 judoka’s. Ondanks de lange wachttijden en enkele hobbeltjes in de organisatie hebben onze judoka’s een leuke en goede sportieve dag gehad!
 
In de klasse -24 kg zet Jeffrey Moers een prestatie van formaat neer door tweede  te worden. Alleen de laatste wedstrijd kreeg hij cadeau (tegenstander had de spijkerbroek al weer aangetrokken). Voor de rest moest hij hard werken. Maar zijn doorzettingsvermogen en een mooie winstpartij levert  hem dit mooie resultaat op! Hard werken doet Ruben de Boer ook in de 27 kg klasse. Het levert hem geen podiumplaats op, maar hij heeft wel weer  extra wedstrijdervaring opgedaan.
 
Arthur Schoenmakers heeft in de oudere -27 kg klasse één tegenstander die hij meerdere malen niet weet te verslaan. Na een harde landing op zijn hoofd in de eerste partij blijft hij karakter tonen en toch goed doorwerken. Hij kan tevreden zijn met de tweede plaats!
In de -36 kg klasse blesseert Femke Hooijsma aan het begin van de eerste partij een vinger.  Ondanks dat ze goed partij geeft en in vier partijen vecht als een leeuwin, moet ze tegen haar beide tegenstandsters het onderspit delven. Hard gewerkt en een goede inzet! Toch goed voor een derde plaats!
Esmé domineert de klasse tot 44 kg: vier winstpartijen leveren een eerste plaats op. Zeer goed en betrouwbaar judo is haar kenmerk,  samen met een altijd goede inzet!  Ze wint haar partijen met heupworpen gevolgd door houdgrepen. Top gedaan Esmé!
Justin van Veen mag erg trots zijn op zijn derde plaats in de +46 klasse. Imponerend was bijvoorbeeld een afkloppende tegenstander in een houdgreep. Wat ook imponeerde is dat hij de twee partijen die hij verloor,  sterke TJU tegenstanders betrof. Hij wist hierbij met een effectieve (heup-) verdedigingen steeds te voorkomen dat hij werd geworpen, werkte zelf keihard door en verloor deze beide partijen op Shido. Goed gedaan Justin!
Met dank aan de coaches Egbert en Ferry.