Judo Ryu Rijkse

Verslag instaptoernooi 18 januari Culemborg

Hoewel er een aantal deelnemers ziek waren, deden er van onze club toch 13 judoka’s mee. Het eerste blok waren er twee judoka’s die voor het eerst meededen t.w.;  Marysol de Bruyn en Jayden Hoogeveen. Beiden wisten bij hun wedstrijden een keer te winnen met een ipon. Een mooi resultaat voor deze eerste kennismaking met het wedstrijdjudo.
De vijf judoka’s uit het tweede blok gingen allemaal met een oorkonde naar huis. Ruben de Boer won twee wedstrijden en behaalde zijn 150 punten oorkonde. Diemo Donkers wist ook twee wedstrijden te winnen met ipon door beide keren een spetterende o-soto-gari te maken. Met 221 punten behaalde hij zijn 200 punten oorkonde en ziet het er naar uit dat volgende keer zijn laatste instaptoernooi zal zijn. Nine Klazema liet zien dat ze de judogenen van haar vader heeft door alle vier de wedstrijden met ipon te winnen. Ze behaalde hiermee haar 250 punten oorkonde en de bijbehorende beker.
Ook Jeffrey Moers stond sterk te judoën. Twee mooie ipons waardoor hij zijn eerste oorkonde behaalde. Stijn Smits wist met één gewonnen wedstrijd ook voldoende punten te verzamelen voor zijn eerste oorkonde.
Lucas de Boer en Thomas van Londen hadden in het derde blok meer moeite met hun tegenstanders maar stonden goed te judoën en maakten er mooie partijen van.In het laatste blok stond ook Ben Hesseling voor het eerst op de mat bij een judowedstrijd. Hij wist goed tegenstand te bieden aan de veelal wat ervarener judoka’s. Arthur Schoenmaker verloor zijn eerste wedstrijd net op beslissing, verloor zijn tweede met een yuko maar wierp zijn derde tegenstander met een prachtige heupworp waardoor hij voldoende punten scoorde voor zijn 200 punten oorkonde. Bram van Vliet laat duidelijk zien dat hij steeds meer wedstrijdervaring krijgt. Hoewel hij drie van de vier wedstrijden wist te winnen lukte het hem net niet om voldoende punten te behalen voor zijn volgende oorkonde.