Judo Ryu Rijkse

Wedstrijdverslag Schijndel

oranjebtoernooiVandaag stonden Rutger en Arne al om half negen op de weegschaal in Schijndel. Vanwege een afsluiting op de A2 waren we al voor half acht vertrokken (en dat op zondag!!).
Arne begon in de -34kg -12 jaar klasse voortvarend door een achterstand weg te werken met een fraaie ippon-zege. ZIjn opponent kwam van het grondwerk omhoog en liet zich verassen. Ook de 2e partij tegen een sterke tegenstander wist hij in zijn voordeel te beslissen door een houdgreep. Daarna leek hij de finale te moeten spelen, die hij echter (onterecht) verloor op beslissing.
 

 
In plaats van een verdiende 2e prijs in ontvangst te gaan nemen werd Arne echter opgeroepen voor de finale om de 3e plaats. Er bleek nog een 2e poule te zijn in zijn gewichtsklasse. Ook deze verloor hij op beslissing, waardoor Arne net buiten de prijzen viel. Maar een 4e plaats in een sterk deelnemersveld van ca.25 judoka’s is een prima prestatie.
Ook Rutger had een vergelijkbare grote poule bij de klasse -38kg. Na lang wachten, startte hij wat moeizaam met heuptechnieken die hem niet zo goed bleken te liggen. Deze had hij van mij als opdracht meegekregen Gelukkig bleef hij ook op zijn eigen gevoel werken, waardoor hij uiteindelijk ippon scoorde met een prachtige beentechniek. In de volgende ronde liet hij na een kleine achterstand te veel de moed zakken. Hierdoor ging Rutger te veel gebogen staan en kon de tegenstander juist nog meer scoren. In de verliezersronde werd Rutger al in het begin van de partij op zijn rug geworpen met een binnenwaarste haak (o-uch-gari), waarmee het toernooi voor Rutger eindigde.
De volgende en laatste van Ryu Rijkse was Kayleigh van Doorn. In haar poule tot 48kg en tot 15 jaar waren nogal wat judoka’s aanwezig van het talententeam van de Judo Bond Nederland. In de 1e ronde creeerde Kayleigh een aantal mooie kansen. Haar tegenstander wist die van haar echter beter te verzilveren, waarna Kayleigh naar de verliezeronde ging. Hier trof ze een lid van dat talententeam. Aanvankelijk leek het er op dat Kayleigh deze partij naar zich toe zou gaan trekken. Steeds verder in de partij gaf ze het initiatief echter uit handen en moest ze de mat met verlies verlaten.
Gelukkig konden we op de terugweg wel over de A2 en zo bleef er toch nog wat van de vrije zondag over.