Judo Ryu Rijkse

Wit-gele banden toernooi

Afgelopen zaterdag was het wit-gele banden toernooi in Wijk bij Duurstede.
In het eerste blok mochten Ronald Scheper en Melle Tuinman aantreden. Roald laat steeds mooier en sterker judo zien en won op overtuigende wijze al zijn partijen met ippon. dat zelfde gold voor Melle: hij won al zijn partijen met sterk judo, de laatste zelfs met een ippon uit een heupworp. Beide judokas mochten op het erepodium de gouden medaille omhangen.
In het tweede blok mochten Damian Baljet, Arthur Schoenmakers en Hidde Tuinman zich meten met andere judokas. Damian heeft zijn energie en LOL weer helemaal te pakken: met hard werken en mooie worpen won hij alle partijen. Arthur verasre zich zelf door van grotere tegenstanders te winnen. Hij belandde bij één partij in een houdgreep waar hij niet meer uitkwam, maar won alle andere wedstrijden. Hidde moest hard werken, maar wist uiteindelijk alle wedstrijden te winnen met ippon worpen.
In het laatste blok zaten Josefien Poos, Tieme Hiemenga, Esmé Scherrenberg en Rowen Soetowidjojo. Josefien stond super sterk te judoën, en won drie partijen op ippon. In haar laatste partij liet ze het initiatief iets liggen waardoor haar tegenstander met een wazari won. Een prachtige tweede plaats. Tieme had het zwaar: na twee verloren partijen vond hij het heel lastig om verder te gaan. Hij vermande zich sterk en liet zien dat hij over inzet en doorzettingsvermogen beschikt. Keurige en leuk judo met plezier brachten hem de derde plaats.
Esmé ontwikkelt zich steeds meer en gaat naast effectief ook stress gevarieerder judoën. Ze won alles met ippon en werd verdiend eerste.
De sportman van de dag was Rowen. Hij won al zijn partijen met keurig en effectief judo. Maar in één partij probeerde zijn tegenstander haar val te breken met gestrekte arm. Dat liep niet goed af: zij moest naar het ziekenhuis en kon dus niet verder. Rowen toonde zich enorm betrokken en wenst haar alle sterkte. Hij overweegt zijn gouden medaille aan haar te geven. Een uitblinker van sportiviteit, zowel op als naast de mat!
Club resultaat:
6x eerste plaats
2x tweede plaats
1x derde plaats
1x trotse coach op inzet en sportiviteit