Judo Ryu Rijkse

Yentel Rison 3e in Mierlo

Op zondag 13 mei heeft Yentel Rison deelgenomen aan het 17e internationale Houvasttoernooi in Mierlo. Zij was ingedeeld in de -52 met 20 deelnemers Ook vandaag maakte zij het weer vanaf de 1e partij spannend. Het lijkt wel zo te moeten zijn dat Yentel de 1e partij verliest… Na het verlies is zij de spanning kwijt, dus vanaf de 2e partij was ze weer helemaal bij de les!
De 1e partij verloor zij op de grond, houdgreep. Haar tegenstanders stapte net uit haar been veeg waarna yentel ongelukkig in haar houdgreep viel. Niet helemaal nodig dus jammer De 2e, 3e en 6e partij won zij met een houdgreep.
De 4e en 5e partijen waren mooie ippons, beiden een heupworp. Een mooie 3e plaats voor yentel op een zwaar internationaal toernooi. Waar ze de inmiddels reeds bekende dames weer tegen kwam…
Op zaterdag 12 mei was het voor Misha Ruijgrok en Vincent de Bruijn vooral bedoeld om in Mierlo ervaring op te doen. Het toernooi was zwaar en met veel deelnemers, maar Vincent wist in zijn 2e partij zich erg goed staande te houden tegen een routinier.
Ayden de Souza kon net de klasse tot 46kg niet meer halen en moest een klasse hoger uitkomen. Hij deed dit met verve. In zijn eerste partij was hij diverse keren gevaarlijk in de aanval, maar redde het niet. In zijn 2e partij stond hij voor door een mooie schouderworp. Hij kon de voorsprong echter niet vasthouden.
Arne Steemers verloor zijn 1e partij in de golden score. Daarna won hij alles met ippon om in de 5e ronde opnieuw in de golden score tijd te belandden. Zonder punten besloot de scheidsrechter aan het einde hiervan voor de andere judoka, maar dit had ook andersom kunnen zijn want Arne was alert en sterk. Een 7e plaats uit een veld van 22 judoka’s was echter ook een goed resultaat.