Judo Ryu Rijkse

Yentel Rison 3e in Wychen

Zondag 18 november jongstleden werd het Open Jonker toernooi gehouden in de nieuwe sporthal van Wychen. Via Top Judo Utrecht deden 4 judoka’s van Ryu Rijkse mee aan dit grote evenement met 500 deelnemers.
Yentel Rison (14 jaar) werd in een veld van 12 deelneemsters derde in de klasse tot 57kg. Ze begon erg sterk met een paar mooie ippon-overwinningen. In de halve finale trof Yentel haar opponent van de finale op het districtskampioenschap tot 15 jaar. Waar Yentel in februari nog het onderspit moest delven, was ze nu overduidelijk de sterkste partij. Na een mooie yugho-zege begon ook de finale goed. Halverwege de partij ging Yentel onverwachts in een rollende worp, waar ippon voor werd toegekend. Hiermee kwam Yentel in de strijd om de tweede en derde plaats. Dit werd een pittige partij waar Yentel goed strijd leverde, maar uiteindelijk toch ook verlies moest incasseren. Een derde plaats in dit sterke veld deelneemsters was echter een prima resultaat.
De eveneens 14-jarige Arne Steemers kwam uit in de klasse tot 46kg. In de eerste ronde tegen een judoka van Theo Meijer Sport uit Leusden was er niet gescoord en dus kwam er een verlenging.  Ook hier werd door beide judoka’s niet gescoord, maar op basis van de meeste kansen werd de zege terecht toegekend aan de tegenstander van Arne. In de verliezersronde was Arne slechts kort op de mat doordat al snel werd gescoord met ippon. Na 3 klinkende overwinningen Arne opnieuw in een golden score situatie. Ook hier na de verlenging geen score en de winst uiteindelijk naar de tegenstander. Hiermee eindigde de strijd van Arne op een vierde plaats. In een veld van 10 deelnemers geen slecht resultaat.
Voor de 10-jarige Melanie van Hattem was het de eerste keer in een zwaardere gewichtsklasse (tot 36kg). Dit was zichtbaar in de strijd, maar niet in de inzet van Melanie. Na een verliespartij wist Melanie de tweede partij naar zich toe te trekken. Met een houdgreep werd het ippon. In de volgende ronde begon Melanie sterk met haar armen te trekken. Uiteindelijk was haar tegenstandster toch te sterk en was het toernooi voor Melanie voorbij.
Diemas van de Horst was erg sterk begonnen aan dit wedstrijdseizoen. In Wychen liep het echter niet. Na de eerste verliespartij kwam Diemas ver op voorsprong in de tweede ronde. Hier liet hij echter plotseling zijn tegenstander volledig de ruimte om terug te komen. Dit resulteerde in diverse scores en uiteindelijk ippon voor zijn tegenstander. Hiermee eindigde voor Diemas vroegtijdig het toernooi.