Judo Ryu Rijkse

Yentel Rison en Arne Steemers een goede 4e plaats in Denemarken

Daar waar velen op onze club zich bezig hielden met het ouder-kind judo, waren Yentel en Arne met Top Judo Utrecht mee naar Soborg in Denemarken. Op vrijdagochtend in alle vroegte vertrokken, kwamen ze via een lange tocht met vier autobusjes en een boot aan in de buurt van Kopenhagen. Na ’s avonds te hebben gewogen, startte het Gladsaxe judotoernooi op zaterdag.
Yentel deed nu voor de 2e keer mee in de klasse tot 57kg voor judoka’s onder 15 jaar. Vanwege een lage bezetting waren er echter ook enkele oudere judoka’s toegevoegd en dus was het een pittige strijd. Yentel ging goed van start en won 4 partijen op rij. In de halve finale trof ze een trainingspartner van Top Judo Utrecht en verloor maar net in de Golden Score. Toen kwam de strijd om de 3e plaats en dit werd na een wat vreemde puntentelling in het voordeel van haar tegenstandster beslist. Net geen plaats op het erepodium, maar zeker een goede prestatie uit een veld van 12 deelneemsters.
Arne startte eveneens in de klasse tot 15 jaar en dan in de categorie tot 45kg. De groep van 15 deelnemers was in poules onderverdeeld en Arne kwam hier goed weg. In de kruisfinales wist hij nog weer 3 partijen te winnen, maar kwam op verlies tegen de latere kampioen. De strijd om de 3e plaats begon goed; Arne kwam op voorspong met waza-ari. Helaas trok de vermoeidheid haar wissel en werd een actie overgenomen door zijn tegenstander en met ippon beloond. Net geen 3e plaats, maar toch ook voor Arne een goede prestatie op dit evenement.