Judo Ryu Rijkse

Yentel Rison naar NK tot 21 jaar

De 14-jarige Yentel Rison heeft op het districtskampioenschap in Ede in de klasse tot 57kg een tweede plaats weten te bereiken. Hiermee heeft ze een ticket te pakken voor het NK tot 21 jaar dat 9 februari in Nijmegen zal plaatsvinden.
Met een wat magere bezetting in zijn geheel verliepen de districtskampioenschappen vlot. De groep van Yentel begon zelfs een half uur eerder dan gepland. In haar klasse waren er 3 afmeldingen, waardoor ze met z’n drieën overbleven.
Yentel’s eerste partij was erg sterk. Met diverse technieken wist ze te scoren en haar tegenstandster in het nauw te dringen. Op het laatst was het toch nog wel even oppassen voor een houdgreep en beenveeg, maar uiteindelijk bleef Yentel de zaak in handen houden en won de partij. In de volgende ronde stond Yentel tegen een 3 jaar oudere judoka van Top judo Nijmegen. Een prima strijd van Yentel waarbij ze toch ippon moest incasseren. Maar met het grote ervaringsverschil was het zeker een goede partij.
Met een tweede plaats op zak mag ze onder de vlag van Top Judo Utrecht de strijd aan met de beste 14 dames van Nederland.  Hier kan ze de nodige ervaring opdoen voor de klasse waarin ze eigenlijk in thuishoort: die tot 18 jaar.