Judo Ryu Rijkse

Yentel Rison pakt 3e plaats op internationaal toernooi in Vlaardingen

De 15-jarige Yentel Rison was al vroeg in Vlaardingen, welke als een van de ranking toernooien staat aangemerkt door de Judo Bond Nederland.
In een deelnemersveld van 19 sterke judoka’s wist Yentel in de klasse tot 57kg op rij drie partijen te winnen met een ippon. Ze gebruikte een uchi-mata, houdgreep en verwurging om tot deze score te komen. In de finale trof ze de kampioen van het district Midden-Nederland tot 21 jaar. Yentel wist een goede partij neer te zetten, maar verloor uiteindelijk wel met waza-ari. Hiermee bereikte ze een uitstekende tweede  plaats, maar belangrijker nog  “Het ging lekker”.  Hiermee heeft Yentel ook een ticket bemachtigd voor het Europacup toernooi  en aansluitende stage in Zagreb! Deze zal in maart plaatsvinden en is het eerste optreden van Yentel buiten NL (en België).
Arne Steemers is nog maar net overgestapt naar de klasse tot 55kg en behoorde hierdoor tot de lichtere judoka’s. In de eerste partij was dit goed merkbaar, Arne verloor met ippon. In de herkansing weet hij twee keer supersnel te scoren met een worp, houdgreep en sankaku. Beide keren ippon. In de vierde ronde moet hij echter het onderspit delven en is het einde toernooi voor hem. Maar toch een mooi debuut met 2 winstpartijen.