Judo Ryu Rijkse

10e IJsselsteins judotoernooi een groot succes!

Met 400 deelnemers van 36 verschillende verenigingen afkomstig uit Midden-Nederland van Nijmegen tot Den Haag en van Dronten tot Tiel, staat het IJsselsteinse judotoernooi inmiddels flink op de kaart. Een pittig toernooi waar het judoniveau hoog is en de leeftijds en gewichtsklassen bezet zijn door flink wat deelnemers.

1e prijs 2e prijs 3e prijs
Melanie van Hattem
Patrick vd Sluiszen
Hidde Tuinman
Matthijs v.d. Poel
Demi van Dam
Diemas v.d. Horst
Rutger Knol
Jaimy Stevens
Milan Spallink
Claudia v.d. Berg
Misha Ruijgrok
Yentel Rison
Joep van Klaveren
Indra Nagasar

Bekijk hier de fotoreportage van Harvey Hiralal

Onder professionele leiding van Ben Meijer, werd samen met de bestuursleden Inge Sangers, Anette Maijenburg, Jos v. Merode, Irma Rijkse EN met hulp van de geweldige groep vrijwilligers, Harvey Hiralal, Danny & Eefje Meijer, Klaas Spallink, Wim Meijer, Kayleigh v. Doorn, Remco Tuinman, Quirijn Meijer, Lotte Kamphuis, Tatjana Bareta, Robin v. Merode, Rob Rison, Tycho Meijer, Christa v. Doorn, Cornell Kanters, Michael Meijer en vriendin, Addie Verschuure, Jeremy v. Hattem, Angelique v.d. Berg, Antoinette v. Galen, Koen Kanters, Peter v.d. Berg, Bianca Stevens, Brian Klazema, Jurgen Petersen, Ruud Bakker, Frank Steemers, Cees v.d. Horst, Frans Huls, Kirsten Maijenburg, Willem v. Galen, Mirco Meijer, Joost v. Doorn, Stefan v.d. Berg en Arne Steemers (hopelijk niemand vergeten) een gestroomlijnde organisatie neergezet.
Er waren bijzonder mooie judopartijen te bewonderen en niet in het minst van de judoka’s van onze eigen club. Ondanks het hoge niveau pakten van de 19 deelnemers van Judo Ryu Rijkse maar liefst 14 judoka’s een prijs. Patrick v.d. Sluiszen die nog meer net terug was van een
blessure maakte er een mooi spektakel van. Hij scoorde overtuigend met mooie worpen en pakte zonder moeite de titel. Joep v. Klaveren spetterde o.a. met een schitterende combinatiebeweging. Met een enorme klap kwam zijn tegenstander tegen de mat.
Hidde Tuinman had volgens de coach slechts 1 partij kort gejudood, alle andere maakte hij na een paar dreigende passen binnen 2 seconden af met een spetterende worp. Melanie v. Hattem werkte goed en pakte op een ervaren manier al haar tegenstanders in. Indira Nagesar was erg licht voor zijn klasse, maar maakte weer eens prachtige tillende worpen. Zijn laatste tegenstander was tevens de moeilijkste, maar eigenlijk gold dit andersom. Waar de uiteindelijke kampioen iedereen met een ippon overwon kreeg hij geen vat op Indira.
Integendeel, Indira bracht hem diverse keren flink in gevaar.
Matthijs v.d. Poel begint zich te ontpoppen tot een zeer stabiele winnaar. Met zijn sterke tani-otoshi scoorde hij diverse keren.
Zelfs in de finale was hij hiermee oppermachtig. Ook Demi v. Dam en Claudia v.d. Berg waren rasechte vechtertje, waar je alleen nog maar wat techniek aan hoeft te leren om een mooi resultaat te bereiken. Diemas v.d. Horst en Rutger Knol waren scherp in het judospel en
maakte diverse mooie technieken. Misha Ruygrok moest ook een flinke poule doorvechten maar bereikte hiermee een verdiende 3e plaats. Milan Spallink en Jaimy Stevens konden nog niet alle partijen naar hun voordeel ombuigen, maar werkten een goed toernooi af. Yentel
Rison trof een bijzonder sterke poule. Maar dat komt mede omdat ze er zelfs onderdeel van uitmaakte. Na schitterende overwinningen haalde ze net niet de finale, maar wel een verdiende 3e plaats.
Voor Jayden de Bruin liep het mede door een blessure niet zo lekker en ook Bjorn Petersen en Bonno Verschuure hadden hun dag niet. Damien Hutjens won zijn 1e partij heel mooi, maar kon verder niet doordringen tot de prijswinnaars. Julian Scheper heeft nog wat weinig wedstrijdervaring, maar werkte een bijzonder sterk toernooi af. Hij won zelfs heel verassend 2 partijen. Na vier ronden uitstekend judo viel hij buiten de prijzen, maar een goede prestatie was het zonder twijfel.
De clubbeker ging deze keer naar sportschool De Lange uit Beverwijk.
Met dank aan alle sponsoren kunnen we terugzien op een goed evenement.
[nggallery id=31]